☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2013年9月17日星期二

[率先玩] 海洋公園哈囉喂全日祭 X Bossini 嘩鬼Look現身!

嘩!好開心!我好多年都沒到過海洋公園玩「哈囉喂」了~!


上次來的時侯,我猜還是拍拖年代,要男朋友攬住入鬼屋,真係好驚!~~相隔咁多年,我結左婚仔都三歲大,哈哈~我們都老了,心態唔同左,唔知點解冇以前咁驚,今次可以率先玩,唔洗排咁耐隊,已教我好快樂!謝謝 Bossini 公關安排門票,讓我兩公婆可以重拾一下那些年的哈囉喂~~!


海洋公園比以前變左好多,今年哈囉喂好抵玩,推出全日祭門票,一張日場門票價錢可以由朝玩到黑,成個公園都變成南瓜城,隨時都有「驚」、「喜」出現,而且有些趣怪活動小朋友都玩得,一齊扮鬼扮馬,一齊來狂熱派對!


今日冇帶皮皮來,只有我倆口子玩,皮皮一定好驚驚的,佢睇親 Halloween 的動畫都大叫驚驚...哈囉喂優先場絶無欺場,周街都是鬼,周圍嚇鬼你!


由於收工都成七點幾先去到 Ocean Park ,又趕住早點回家湊仔,所以我地玩既時間不多,只在海濱樂園玩,沒有上山那邊的高峰樂園啊~


不過在山下都好精彩!首先來到老少咸宜的「南瓜怪傑工作室」,入到來周圍都是南瓜雕成的怪異模樣,而雕刻了的南瓜被浸在醋裏,加上奇幻燈光,特別鬼魅...


點解 daidai 個樣變成南瓜架?好驚呀...


皮爸都自動變南瓜~~~嘩嘩哈!


盛智文變左個南瓜頭?


所有南瓜雕刻都是由美國雕刻大師 Ray Villafane 所創造的!好厲害!


然後去全園最驚嚇的「羅蘭靈異古董店」~~~


店中的古董全都被詛咒過,有羅蘭姐鬼聲導航,好似行極都走唔出鬼屋!嘩!!!!!!!!


排隊期間有人(係「鬼」至真)嚇鬼我~~~是「羅蘭妹」呀~~~~~撞咩!~!佢話中意我隻「衰鬼 BB 」(手上的公仔),仲拎左黎影相!


排隊真係又熱又悶的...好在有好節目「血戰一分鐘」一同為你倒數排隊入鬼屋~~咪話唔「驚」「險」,‘鬼’妹‘鬼’仔隨時捉走你去「血戰」一番!


好在最後都走出「古董店」,都咪話唔驚,周圍都咁恐怖,小朋友一定大叫驚驚~~
唔洗驚!小朋友們有「古靈精怪魔法屋」可以玩,入面的南瓜和鬼怪都好 cute 好可愛架!


掟波波掟中可以帶南瓜頭返屋企~!!~


不如大家數下入面有幾多個南瓜!


數數下,有糖果小精靈出來搞搞震~~~


冇皮皮喺度,唯有我扮住小朋友先...=_=‘’


這裏好得意!小朋友一定玩到笑哈哈~!~!>o<


小熊貓都變成南瓜頭呀~~~


走在大街上,隨時都有精彩節目!「南瓜狂熱派對」:園內所有南瓜鬼怪出來開 party !一同為萬聖節慶祝!南瓜妖怪造型繽紛趣緻,一家大小都一同擺舞狂歡!


另一面是「進擊喪屍大匯串」,猛鬼們隨時隨地在遊人身邊隨時起舞,令全場 V 嘩鬼叫起來!超級熱鬧呀~!~!


其實仲有好鬼多好野玩, 10 月1日至 31 日限定日子來哈囉喂全日祭玩啦!記住上網 check 日期同預訂通行證呀!
http://halloween.oceanpark.com.hk


至於全場最靚既鬼,就有我身邊既南瓜王子!鬼咁英!


同埋最靚女鬼:南瓜公主!鬼火咁靚〜!


大家又有冇留意我身上的哈囉喂Tee呢?今年Ocean Park同Bossini 合作推出萬聖節系列,等大家著得型D去Halloween Party!唔洗頭痕,一家大細都有份,無論大人細路都可以型爆Halloween!


Daidai 媽咪好中意呢件灰色南瓜女孩印花T恤($150)~ 特別在背後有塊披肩,一路行一路飛飛下,好型!同件衫相連架~~~仲有個南瓜女孩可愛多過驚嚇,皮皮都喜歡我這個打扮呢!


另外之前提過「羅蘭妹」都中意既「衰鬼BB」,其實是限量版萬聖節666嘩鬼套裝既Voodoo doll背包!可以收埋d 糖入去,就唔怕比嘩鬼嚇啦!


還有一套南瓜配飾套裝,有南瓜頭飾和頸飾,好靚靚架!當日哈囉喂都吸引唔少嘩鬼來跟我說南瓜好靚!!~!


而皮爸就潮著夜光骷髏骨印花T恤($120 ),嚇返d嘩鬼!


「衰鬼BB」眼訓啦~要返屋企,萬聖節再帶你出動啦!


預告:皮皮的萬聖節LOOK下期發放!可是這幾天天氣都好熱,出哂汗~等涼D先著呢件科學怪人印花T恤($100)啦!




除左在海洋公園內有得賣之外,而家Bossini網上商店優先發售,手快仲有萬聖節配飾送添!大家快來搜羅啊!

而萬聖節系列就會在10月1日在全線Bossini店舖發售~

建議上網買左先!
http://shop.bossini.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10051&brand=bossini&parent_category_rn=57587&top_category=11001&categoryId=57588&storeId=10001

因為我好中意網購的...


下篇再分享皮皮的怪誕LOOK~~SEE U~~~

海洋公園哈囉喂全日祭
http://halloween.oceanpark.com.hk


關於daidai & pipi
博客:
Blogspot
Yahoo
Beauty Exchange
ubeauty
she.com
88db
elle
MyBB.com.hk 


follow me on instagram:
search: daidaipipi

媽媽專欄:




沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails